Adventure King

Adventure King
 

Tips voor Bedrijfsuitjes in Twente

Met meer dan 25 jaar historie in het organiseren van bedrijfsuitjes in Twente hebben we best wel wat ervaring opgedaan! Hoe het wel moet en  wat je zeker niet moet willen. Waarom wij bepaalde activiteiten niet (meer) aanbieden en andere activiteiten na tientallen jaren nog steeds populair zijn.

Bedrijfsuitjes in Twente

Tip 1 – Zorg dat je collega’s weten wat voor bedrijfsuitje ze gaan doen.

Een actief bedrijfsuitje is vrijwel altijd buiten. We hebben geen invloed op hoe het buiten is. Twente is bij uitstek geschikt voor een personeelsuitje, maar we kunnen het weer niet bepalen. Er bestaat een kleine kans, 7% om precies te zijn, dat het niet droog is. 93% van de tijd is het overigens wel droog. Goede kleding is dan belangrijk. Als je er goed op gekleed bent, en dan bedoelen we geen survivaloutfit maar een waterdichte jas en stevige schoenen, daarmee is het geen enkel probleem om buiten te zijn. Maar we hebben ook meegemaakt dat een bedrijfsuitje een verrassing was. Suède schoenen, pumps, leren jassen en een kanotocht op de Dinkel is geen goede combinatie. Een vooraf goed gecommuniceerd kledingadvies had bij dit bedrijfsuitje veel ergernis kunnen voorkomen.

Tip 2 – Maak het niet te zwaar.

Toen wij in de 90-er jaren begonnen met het aanbieden van bedrijfsuitjes in Twente was het niet gek om een kanotocht van drie uur te maken, of drie uur lang te mountainbiken. Dat is in de loop der jaren toch wat veranderd. Activiteiten duren nu anderhalf tot twee uur. Dat is lang genoeg om er van te kunnen genieten, maar niet zo lang dat deelnemers het te zwaar gaan vinden. Liever drie korte dan twee lange activiteiten.

Tip 3 – Geen picknick.

Een picknick tijdens je bedrijfsuitje? Niet doen! Picknicken is prima als je het spontaan met familie of vrienden kan organiseren. Maar een bedrijfsuitje plan je lang te voren.  Met wat minder weer kan je uitstekend kanoën, mountainbiken, een GPS-wandeling maken of abseilen, maar picknicken in de kou of regen is niet leuk. Kies voor een restaurant, dan weet je zeker dat je comfortabel kan zitten, bij mooi weer uiteraard buiten. Toiletten zijn dan ook binnen handbereik.

BBQ Bedrijfsuitjes in Twente

Tip 4 – Maak het niet al te laat….

Heerlijk om je bedrijfsuitje in Twente te eindigen met een knalfeest! DJ, disco, voetjes van de vloer, dansen tot in de late uurtjes. Maar maak er geen nachtwerk van. Door van te voren een goede eindtijd te communiceren voorkom je dat collega’s eerder naar huis gaan omdat ze de volgende dag bijvoorbeeld verplichtingen hebben of rekening willen houden met de oppas thuis. Beter met z’n allen tot een uurtje of 11 een gave avond, dan om half één met een half lege dansvloer.

Tip 5 – Kies voor een betrouwbaar evenementenbureau

Adventure King is lid van de VeBON, en heeft een TÜV gecertificeerd veiligheidsplan. Alle materialen die wij gebruiken en waarin enige vorm van risico kan schuilen (kano’s wel, thermoskannen niet) hebben een logboek. Onderdeel van de TÜV certificering zijn een dekkende bedrijfsaanprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering. Niet dat we die vaak nodig hebben (eigenlijk nog nooit sinds 1991), maar helaas zijn er in onze branche ook voorbeelden van buitensportondernemingen die het niet zo nauw nemen met regelgeving en veiligheid.

Tip 6 – Waarom je bedrijfsuitjes in Twente?

Omdat Twente daar zeer geschikt voor is! Zeker het gebied rondom De Lutte en Oldenzaal. Dit landschap heet een kleinschalig esdorpenlandschap, wat betekent dat het een afwisselend landschap is. Het hoogste punt, de Tankenberg (85m) ligt hemelsbreed 4,5 kilometer vanaf het laatste punt, De Dinkel. De ruilverkaveling heeft in dit deel van Twente ook niet echt toegeslagen. Twente kent verder één van de best ontwikkelde netwerken van  fietspaden in Nederland. De Twentse gastvrijheid doet de rest.

Bedrijfsuitjes in Twente

Tip 7 – Kies de juiste periode

Het organiseren van een actief bedrijfsuitje is seizoensafhankelijk. In de winter is het aanbieden van wateractiviteiten niet handig (sterker nog, we zullen een dergelijke aanvraag niet eens aannemen) maar andere activiteiten zijn wel het hele jaar door mogelijk. Bijvoorbeeld het High Rope Parcours, deze hindernisbaan die op drie tot zes meter hoogte tussen de boomtoppen hangt bieden we ook in januari aan. Zelfs in de sneeuw! Een bijzondere ervaring, je moet er alleen wel goed op gekleed zijn. Restaurant Florilympha ligt op loopafstand van het parcours, na afloop van deze stoere activiteit lekker een kop Glühwein bij de open haard! Kanoën op de Dinkel bieden we tot half november aan. In de laatste herfstkleuren met een kano de Dinkel afzakken, echt heel mooi. Het geel van de berken, rood van de beuken, bruin van de eiken en groen van de naaldbomen. Sommige activiteiten zijn ook in het donker heel leuk. Uiteraard een GPS -speurtocht door het Lutterzand, maar ook activiteiten als de Shooting Adventure en Tokkel & Abseil organiseren we na zonsondergang. In het vroege voorjaar zijn activiteiten als Mountainbiken en Kickbiken heel erg leuk. Lekker actief buiten bezig zijn! Wist je overigens dat april de droogste maand van het jaar is?Een perfecte maand voor leuke actieve bedrijfsuitjes!

Tip 8 – Pak af en toe groots uit

Wissel je bedrijfsuitjes af. Een jaar wat eenvoudigs, het jaar er op iets exclusiefs. Bijvoorbeeld een rijvaardigheidstraining in Land Rover Defenders! Tijdens deze unieke activiteit zitten jij en je collega’s om toerbeurt van een stoere Defender. De instructeur begeleid je door de zwaarste hindernissen. Toch vast komen te zitten? Dan zijn lieren, rij-platen en zelfs katrollen aanwezig om de Land Rover weer los te krijgen. Deze 4×4 rijvaardigheidstrainingen worden gegeven op off-road terreinen net over de grens in Duitsland, of op een exclusief landgoed bij Almelo. Een hele dag of een halve dag, als bedrijfsuitje of als relatiedag waarbij je jouw zakelijke relaties uitnodigt voor een bijzonder event. Deze Land Rover evenementen worden als rijvaardigheidstraining gefactureerd. Dit is wel één van de leukste bedrijfsuitjes in Twente!

Bedrijfsuitje Twente

 

 

 

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl