Adventure King

Adventure King
 

FAQ

Bij de meeste activiteiten staat een minimum aantal deelnemers, maar ik ben met minder. Hoe gaat dat?

Bijna al onze activiteiten zijn onder begeleiding van instructeurs, vandaar het minimum aantal. Adventure King is geen verhuurbedrijf, maar wij organiseren activiteiten en evenementen. Dus inclusief begeleiding, en daarom hebben we een minimum aantal deelnemers per activiteit nodig. Ben je met 8 en is het minimum aantal 10? Geen probleem, je betaalt voor 10. Wij voegen geen groepen samen om aan het minimum aantal te komen.

Wat doen we als het regent?

In Nederland regent het 7% van de tijd. Dus we leven in een land waar het 93% van de tijd droog is. Geen slechte score lijkt ons! Dit percentage is op generlei beïnvloedbaar door weersvoorspellingen, weer-apps, weermannen of weervrouwen. Dus gewoon een regenjack mee nemen! Mocht een activiteit vanwege het weer om veiligheidsredenen niet door kunnen gaan (onweer en abseilen van het kasteel is geen handige combinatie) dan verplaatsen we de activiteit bijvoorbeeld naar een later tijdstip. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!

Is het zwaar?

Nee, dat valt reuze mee! Wij organiseren buitensport activiteiten in Twente, geen survivalruns door de Himalaya! Bij de activiteiten geven we met een aantal sterretjes aan hoe zwaar het is. De zwaarste activiteit die je kunt doen is mountainbiken. Als je dat graag wil, geef even aan bij de reservering! Dan zorgen wij voor een instructeur die je het snot voor de ogen wegtrapt. Zo niet, dan maken we er een mooie tocht door de omgeving van.

Ik wil wel reserveren, maar weet het exacte aantal deelnemers nog niet.

Dan heb je vast wel een minimum aantal deelnemers dat je zeker gaat redden. We baseren daar de opdrachtbevestiging op en we hebben één of twee weken vooraf contact over het exacte aantal.

Hoe gaat het met veiligheid en verzekering?

Adventure King is lid van de VeBON, de Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland. Als je lid wilt zijn van de VeBON verplicht je jezelf tot het opzetten en onderhouden van een veiligheidssysteem. Dit systeem wordt door de TÜV gecontroleerd en gecertificeerd. In de praktijk betekent dit dat bijvoorbeeld al onze instructeurs EHBO hebben en het onderhoud van alle materialen die daartoe doen gedocumenteerd is (klimtouwen en mountainbikes wel, golfballetjes niet). Ook controleert de TÜV of wij een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering hebben. En dat hebben we dus, al sinds 2004.

En hoe gaat het met alcohol?

Laten we elkaar serieus nemen. Onze instructeurs drinken er ook geen bier bij. In 2013 kwam d’r een Jan Plezier aanrijden, met daarin 16 zwaar aangeschoten kerels waarvan er ééntje bijna ging trouwen. Staan eerst met 16 man een op rij tegen de buitenmuur van ontvangstruimte aan te plassen en vinden het daarna raar dat we niet meer het High Rope Parcours in gaan. Echt gebeurd. Dus, na de activiteiten heb je een biertje verdiend!

buitensport twente

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl