Adventure King

Adventure King
 

Kanovaren op de Dinkel

Kanovaren op de Dinkel is één van de mooiste kanotochten van Nederland! De Dinkel is bevaarbaar van 1 september tot 1 april, dus effectief in de maanden september, oktober en maart. En eigenlijk ook de eerste twee weken van november. Dan is het wel wat frisser maar een kanotocht door de laatste herfstkleuren. Rode beuken, bruine eiken, groene dennen, gele berken. Echt heel erg mooi!

Het mooiste deel van de Dinkel is bij De Lutte, het traject tussen de Bentheimerstraat en Lutterzandweg (Keet’n Zwart – Paviljoen ’t Lutterzand). De Dinkel slingert op dit traject voor een groot gedeelte bijna ongehinderd door het natuurgebied Het Lutterzand. En op dezelfde manier als eeuwen geleden! Dit gedeelte van de Dinkel wordt volledig met rust gelaten door het waterschap en de natuurbeheerders. De oevers van de Dinkel zijn op sommige plaatsen wel 4 meter hoog! De Dinkel verplaatst zich jaarlijks tussen de 0,5 en 1,5 meter. Soms valt een boom over het water, en zullen we de kano’s er uit moeten halen en langs of over de boom tillen.

Kanovaren op de Dinkel voor groepen

kano dinkelVanaf 10 personen bieden we deze kanotocht op de Dinkel aan op elk gewenst tijdstip. De tocht duurt ongeveer twee uur. Na afloop brengen we de deelnemers terug naar de auto’s die op het startpunt zijn blijven staan. Ben je niet met 10 personen? Op de zondagen in september en de eerste helft oktober kan je ook individueel inschrijven.

De Dinkel is een stoer riviertje! Hou er rekening mee dat je af en toe uit moet stappen, dus trek geen nette schoenen en mooie kleren aan. Handig is een korte broek en oude sportschoenen. Bij het het uitstappunt is een camping waar eventueel gedoucht kan worden.

De kosten voor deze kanotocht op het mooiste kanoriviertje van Nederland zijn €18,50 p.p.  Reserveren is noodzakelijk.

Kanovaren op de Dinkel

 

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl