Adventure King

Adventure King
 

Kanoën op de Dinkel, Lutterzand

De Kanotocht Dinkel door het Lutterzand is mogelijk van 1 september tot 1 april!

De Dinkel, het mooiste kanoriviertje van Nederland! De kanoroute gaat door het Lutterzand, een prachtig natuurgebied tussen De Lutte en Beuningen. de Dinkel is hier een echte oer-rivier, en slingert zich door de zandverstuivingen, bossen en weilanden. Het kan zijn dat de kano’s uit het water moeten vanwege een omgevallen boom, of een stukje gedragen door de lage waterstand. En juist dat maakt de Kanotocht Dinkel zo uniek! We varen van Restaurant Keet’n Zwart aan de Bentheimerstraat naar de Kribbenbrug bij Paviljoen ’t Lutterzand. De kanotocht Dinkel is ongeveer twee uur, maar kan bij een hogere waterstand ook anderhalf uur zijn.

Minder dan 10 personen? Kijk ook op Twente.Cool, boeken vanaf 1 persoon

kano dinkel

 

Vanwege het broedseizoen van de ijsvogels varen we niet tussen 1 april en 1 september op dit Twentse riviertje. Maar er is een super alternatief, de kanotocht over de Vechte, net over de grens in Duitsland. Of de tocht over de beneden-Dinkel bij Lattrop.

Kanotocht Dinkel Twente

Kanotocht Dinkel

De Dinkel is op dit traject een stoer en avontuurlijk riviertje. Hou hier van te voren rekening mee! Als je een keer uit moet stappen om kano vlot te trekken, dan is dat geen probleem. Maar wel als je suède schoenen aan hebt omdat die organisatie van bijvoorbeeld de buurtvereniging het leuk vond om deze kanotocht op de Dinkel als verassing-activiteit te doen (echt gebeurd….). Tijdig reserveren is noodzakelijk, we varen met een maximum aantal bootjes per afvaart en per uur om zo de natuur en de omgeving niet tot last te zijn. Om dezelfde reden is het niet mogelijk om onderweg op een willekeurige plaats de kano’s op de oever te trekken voor een pauze of een picknick. Honden mogen niet mee bij deze kanotocht op de Dinkel. Je kunt deze activiteit tot half november reserveren. In de allerlaatste herfstkleuren van het Lutterzand, echt prachtig!

Ben je met minder personen? Op zondagochtend tot en met 20 oktober varen we ook met individuele inschrijvingen. 

Kanotocht Dinkel

“Een prachtige tocht over een grillig riviertje met de nodige hindernissen. Laaghangende takken, insecten en 2 kano’s die omsloegen waardoor mensen een nat pak haalden. We hebben genoten en de tijd vloog voorbij! Brian gaf ons meer dan voldoende tijd en ook ruimte om onderweg een korte stop in te lassen. Al met al een super ervaring!”

Birgit, De Lemrackers

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl