Adventure King

Adventure King
 

Dinkel Afvaart individueel zondagochtend

De Dinkel Afvaart, kanoën op het mooiste riviertje van Nederland!

Een echte oerrivier, die er nu net zo uit ziet als honderden jaren geleden! De Dinkel mag gewoon z’n gang gaan hier in het Lutterzand. Steile oevers tot wel 7 meter hoogte, slingerend, dan weer meters breed en enkele tientallen centimeters diep, dan weer heel smal en snelstromend tussen de struiken. Soms ligt er een boom over het riviertje, dan moet de kano er even uit. Of je vaart er bij lage waterstand onderdoor, even plat liggen in de kano. Op sommige dagen zie je plots een blauwe schicht voorbij schieten, een ijsvogel. Even daarvoor paddel je langs weilanden en akkers, de koeien staan regelmatige pootje te baden in het stroompje. Dinkel, wat ben je leuk!

Op de zondagochtenden van 1 september tot en met 20 oktober varen we om 10:30 uur de Dinkel af voor individuele inschrijvingen. Ben je niet met z’n tienen maar met een kleiner groepje dan kan je toch met ons mee met de Dinkel afvaart! We verzamelen bij Restaurant Keet’n Zwart, het startpunt van de Dinkel afvaart, en varen door het Lutterzand naar de Kribbenbrug. Deze tocht duurt ongeveer twee uur. Na afloop brengen we de chauffeurs terug naar de auto’s die bij Keet’n Zwart zijn blijven staan.

Nieuw, onze activiteiten webshop!

Deze activiteit kan je direct online boeken op Twente.Cool

Dinkel afvaart

Ben je met 10 personen of meer? Dan kan je zelf een tijd kiezen voor de Dinkel Afvaart.

Voor groepen van 10 of meer kan je elke tijd kiezen voor een afvaart over de de Dinkel.

De Dinkel is een stoer riviertje! het ligt er net zo bij als honderden jaren geleden, slingerend door het Lutterzand. Het kan zijn dat er een boom over het stroompje ligt, dan moet de kano er even uit. Of door een lage waterstand kunnen de kano’s soms vast lopen, en moet je even uitstappen. Dat hoort er bij, en is ook de charme van de Dinkel-afvaart! Dus geen suede schoentjes aan, maar schoenen die nat mogen worden.

Alle activiteiten van Adventure King zijn onder begeleiding van enthousiaste instructeurs. Het is bij ons dus niet mogelijk om los een kano te huren en zelf te gaan varen. Wij zorgen voor de complete activiteit, vervoer van de kano’s naar het startpunt, een goede uitleg, zwemvesten, et cetera en na afloop brengen we de chauffeurs van de auto’s terug naar het startpunt van de tocht. Eén van de instructeurs vaart altijd achter de groep aan.

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl