Adventure King

Adventure King
 

Over ons

Geschiedenis van Adventure King, Niels Stijger en Sven Brookhuis HB-63-37Adventure King is op gericht in 1991.

Vanuit huis organiseerden we speurtochten en andere recreatieve programma’s in het natuurgebied “Boerskotten” in de omgeving van De Lutte. In de loop der jaren breidde het aanbod in activiteiten steeds verder uit. In 1995 verhuisden we naar een mooi boerderijtje aan de rand van Enschede.

Rond 1997 werd het “part-time”-bedrijf omgezet in “full-time”. Er werden steeds meer mountainbikes, kano’s en andere buitensportmaterialen aangeschaft, en er kwam een mobiele klimwand in het assortiment. We begonnen met het organiseren van schoolkampen en werkweken in de Belgische Ardennen.

In 2004 is ons veiligheidssysteem TÜV-gecertificeerd, een bewijs van professionaliteit. Ook bouwden we in dat jaar ons High Rope Parcours, waarmee we het eerste klimbos in Twente hadden.

BerkhoffBegin 2006 verhuisden we van Enschede naar De Lutte. Ons bedrijf zit nu midden in het Lutterzand, een prachtig natuurgebied aan de oevers van de Dinkel. We delen ons kantoor met Landgoedcamping het Meuleman. Vrijwel al onze activiteiten kunnen we direct ter plaatse starten. De combinatie met de op het zelfde adres gelegen camping en restaurant biedt veel comfort voor onze gasten; lekker eten onder handbereik en lekker douchen na het mountainbiken!

BN-LH-82 Amerikaanse SchoolbusRond 2007 zijn we begonnen met het aanbieden van 4×4 evenementen. De touringcar en bestelbussen maakten uiteindelijk plaats voor Land Rover Defenders. Ook namen we afscheid van de “zebrastrepen” die meer dan 15 jaar onze bussen en bestelbusjes sierden. Op ons kantoor zie je her en der nog een zebramok, pop, beeld of spaarpot staan, het blijft ons toch een beetje achtervolgen.

In 2008 zijn we ons gaan focussen op Twente, en gestopt met het aanbieden van activiteiten en arrangementen in de Ardennen en in het Sauerland.

In 2010 zijn we toch weer de grens overgestoken. Maar dan dichterbij, Grafschaft Bentheim ligt direct over de grens. Het begon met de vraag of we abseilend de muren van het kasteel in Bad Bentheim konden schoonmaken. Sindsdien organiseren we ook activiteiten in het kasteel, het Schloßpark en in de steengroeves in de Bentheimer Bergen. Vanaf 2015 vinden bijna de helft van onze activiteiten plaats net over de grens in Duitsland.

Begin 2020 verlaten we met het kantoor het natuurgebied Het Lutterzand, en verhuizen we naar een modern kantoorpand in De Lutte. Hier zitten we lekker centraal voor onze activiteiten in Bad Bentheim en in het Lutterzand.

Twente. Landgoed van Nederland.

Onze bakermat, we kennen er de leukste paadjes, riviertjes, hotelletjes, natuurgebieden en uitzichten.

En net over de grens ligt Bad Bentheim, een middeleeuws stadje met een enorm kasteel. Voormalige steengroeve’s, het Bentheimer Wald en het riviertje de Vechte. We verwelkomen je graag in deze prachtige omgeving!

 

 

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl