Adventure King

Adventure King
 

Kanovaren Twente

Kanovaren Twente? Twente heeft de mooiste kanorivier van Nederland, de Dinkel. En net over de grens van Twente ligt de Vechte, dezelfde rivier als de Overijsselse Vecht. Maar dan een stuk smaller, en met echte stroomversnellinkjes.

Kanovaren Twente Greune StetKanovaren Twente, verschillende trajecten.

We varen vanaf 1 september op de Dinkel, tot 1 september is de Dinkel het domein van broedende ijsvogels. Tot 1 september varen we op de Vechte, net over de grens. Op de Vechte hebben we twee trajecten, op de Dinkel hebben we ook nog een traject van Lattrop naar Lage.

  • De Dinkel, een echte oerrivier. Het slingert zich door het natuurgebied Het Lutterzand, met haar woeste oevers, zandverstuivingen en naaldbossen. De Dinkel mag z’n eigen gang gaan. We varen van Keet’n Zwart door het Lutterzand naar Paviljoen ’t Lutterzand. Afhankelijk van de waterstand duurt de tocht anderhalf tot twee uur.
  • De Vechte, van Drievorden naar Brandlecht. Een tocht van ongeveer twee uur. Hier broeden ook IJsvogels, maar Duitse IJsvogels. Die hebben geen last van ons…
  • De Vechte, van Brandlecht naar Nordhorn. Een iets kortere tocht van anderhalf uur, die uitkomt op de Vechtesee aan de rand van Nordhorn. Leuk om af te sluiten in restaurant Pier 99
  • De Dinkel, van Lattrop naar Lage. Het instappunt is bij de Cosmos Sterrewacht, we stappen uit vlak voor het dorpje Lage. Deze tocht is een kleine anderhalf uur. Het is een rustig stukje Dinkel, daarom bij uitstek geschikt voor groepen met veel kleinere kinderen.

We bieden de kanotochten uitsluitend aan onder begeleiding van onze enthousiaste instructeurs. Na afloop brengen we de chauffeurs terug naar het startpunt waar de auto’s zijn blijven staan. De kanotochten zijn ook te combineren met een mountainbiketocht of een kickbiketocht, afhankelijk van het traject waar we kanovaren.

Kanovaren Twente Dinkel

Voor meer informatie over kanovaren Twente, neem gerust contact met ons op!

 

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl