Adventure King

Adventure King
 

Kanoën op de Vecht

De Vecht, net over de grens nog de Vechte.

De Overijsselse Vecht stroomt bij Gramsbergen Nederland binnen. Maar hier net over de grens bij Nordhorn en Bad Bentheim is het nog een klein stroompje, met onderweg hele leuke stroomversnellinkjes! Ook kom je onderweg een leuke vistrap tegen waar we met de kano’s doorheen roetsjen. Voor Kanoën Vecht hebben we twee trajecten.

Minder dan 10 personen? Kijk ook op Twente.Cool, boeken vanaf 1 persoon

Kanoën Vecht traject Drievorden – Brandlecht

Het instappunt ligt midden in weilanden en akkers, dit traject is ongeveer twee uur varen en onderweg kom je enkele stoomversnellinkjes  en de vistrap tegen. Ook bij het eindpunt zijn verder geen voorzieningen. We brengen na afloop van de tocht de chauffeurs terug naar de auto’s die op het beginpunt zijn blijven staan.

Knaoën Vecht

 

Kanoën Vecht Traject Brandlecht – Nordhorn

We stappen in vlak bij Brandlecht, en varen naar de Vechtesee in Nordhorn. Dit deel van de Vecht is wat rustiger dan het vorige traject. Er is slechts één stroomversnelling en de hierboven genoemde vistrap. Deze tocht duurt anderhalf uur. Aan de Vechtesee ligt Pier 99, een leuk restaurant om na afloop van Kanoën Vecht heerlijk wat te eten of te drinken!

Als je in september of oktober wilt reserveren, kijk ook even naar de kanotocht op de Dinkel! Dit unieke riviertje mogen we in deze periode bevaren, echt een uniek traject door het Lutterzand.

De kanotocht op de Vecht bieden we in de zomerperiode ook aan voor individuele reserveringen. Kijk op Twente.Cool voor meer informatie!

Kanoën Vecht

Kanoën Vecht

Deze Vecht is niet de Utrechtse Vecht. Verwacht onderweg geen stilstaand water met aanlegsteigers bij cafeetjes, of een gladgeschoren oever waar je gezellig een champagne picknick kunt organiseren (echt gebeurd…..). Hier in Duitsland heet het riviertje de Vechte, en niet de Vecht. De afgelopen jaren is het riviertje bijzonder goed geschikt gemaakt voor kanotochten. Alle stuwtjes zijn verwijderd en vervangen door rotsblokken, waardoor stroomversnellinkjes zijn ontstaan, en de vis weer stroomopwaarts kan zwemmen. Als je voor op in de groep vaart, kom je regelmatig IJsvogels tegen.

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl