Adventure King

Adventure King
 

Kanoën op de Dinkel, Lattrop – Lage

Kanoën op de Beneden-Dinkel.

De Beneden-Dinkel is het laatste stukje van de Dinkel. Vanaf de Sterrenwacht bij Lattrop varen we hier stroomafwaarts en steken vervolgens de grens over en paddelen richting Lage. Lage ligt net over de grens in Duitsland. Dit gedeelte van de Dinkel is een rustig riviertje. De kano’s moeten één keer overgedragen worden bij een stuw, maar hier zijn handige kanosteigers voor aanwezig. De tocht is een kleine anderhalf uur. Vanaf het eindpunt brengen we de chauffeurs terug naar de auto’s die op het beginpunt  zijn blijven staan.

Kanoën Dinkel

Kanoën Dinkel

Zoek je een kanotocht die net zo relaxt is al deze, maar wil je eindigen bij een restaurant? Kijk dan eens naar de kanotocht over de Duitse Vechte, het traject van Brandlecht naar Nordhorn! Overigens, de Dinkel is een zijrivier van de Vechte. De Dinkel gaat net achter Lattrop de grens over en stroomt bij Lage in de Vechte. De Vechte gaat bij de Nederlandse grens over in de Overijsselse Vecht. Via Hardenberg en Ommen komt de Vecht uiteindelijk uit in het IJsselmeer.

kano lattrop

 

De bovenloop van de Dinkel is gedeeltelijk ook te bevaren, maar alleen van 1 september tot ongeveer half november. De bovenloop door het Lutterzand is een stukje avontuurlijker dan de benedenloop.

 

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl