Adventure King

Adventure King
 

Kanoën op de Dinkel of de Vecht

Kanotochten op de mooiste riviertjes!

De Dinkel en de Vechte, twee onzettend leuke kanoriviertjes! De mooiste kanotocht in Twente boek je bij Adventure King. De Dinkel ligt op de grens van Nederland en Duitsland, de Vechte net over de grens bij Bad Bentheim.

De Vechte

In het voorjaar en de zomer varen  we de kanotocht op de Vechte. Dit riviertje stroomt langs Bad Bentheim richting Nordhorn. Onderweg komen we enkele stroomversnellinkjes tegen , en een vistrap van enkele tientallen meters, waar we met de kano’s doorheen roetsjen. Het traject is ongeveer twee uur varen, na afloop brengen we de chauffeurs terug naar de auto’s die op het beginpunt zijn blijven staan. Naar keuze kunnen we ook iets meer stroomafwaarts instappen, en doorvaren naar de Vechtesee bij Nordhorn. Aanmeren bij Pier99 en daar de tocht afsluiten met een heerlijk drankje of een uitgebreide maaltijd.

De Dinkel

In het najaar varen we op de Dinkel, het mooiste kanoriviertje van Nederland. De ijsvogels zijn in september uitgebroed, dan is er weer ruimte voor kanoërs! De Dinkel is een stoer riviertje, en ligt er zo bij zoals de natuur bepaald heeft. Langs de Greune Stet, door het Lutterzand, prachtige zandverstuivingen, soms een boom over het water zodat de kano’s er even uit moeten, af en toe zie je ijsvogels en grote kwikstaarten. De tocht duurt, afhankelijk van de waterstand, anderhalf tot twee uur. Na afloop kan gedoucht worden.

kanotocht in twente

De kanotocht in Twente  is goed te combineren met Mountainbiken.

Kanotocht in Twente

“Een prachtig evenement, een schitterend decor, De Dinkel! IJsvogels gezien en de natuur van een ander kant. Absoluut een aanrader.”

Marcel, Landgoed De Holtweijde

“Geweldig mooie kanotocht over de Dinkel. Het was een survival kanotocht geworden met vele hindernissen vanwege de vele omgewaaide bomen. Een kanotocht die we niet snel zullen vergeten.”

Erwin, Zilveruitje

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl