Adventure King

Adventure King
 

Werkweek Ardennen of toch in Twente?

De jaarlijkse werkweek Ardennen, bijna elke middelbare school in Nederland gaat met één of meer schoolklassen naar België. Als introductie van het schooljaar of als afsluiting. Zeker voor scholen uit het noorden van Nederland een lange reis, die veel tijd en geld kost. Ook Adventure King organiseerde jaren lang schoolkampen, werkweken en introductiekampen in de Belgische Ardennen. Maar we zijn er mee gestopt. Te druk, te ver weg, je zit regelmatig met drie of viet andere buitensportbedrijven op dezelfde camping en in dezelfde steengroeve. En het kan gewoon in Twente!

Verhuis je werkweek Ardennen naar Twente!

Werkweek Ardennen of Twente

In Twente en Grafschaft Bentheim, net over de grens, kunnen we alle activiteiten aanbieden die je uit de Ardennen kent. Kanoën op de Vechte (kan bovendien altijd doorgaan, nooit een vaarverbod zoals op de Ourthe), klimmen, abseilen en tokkelen in steengroeves, wat dacht je van abseilen van een middeleeuws kasteel? Voor de mountainbikers is er voldoende hoogteverschil rondom de stuwwal uit de ijstijd, en het middeleeuwse stadje Bad Bentheim ligt op de uitlopers van het Teutoburger Wald. Vlotvaren organiseren we op een verlaten zandafgraving. Het water is er kristalhelder, regelmatig zijn hier duikers hun hobby aan het uitoefenen.

Op campings of  in een Jeugdherberg.

Werkweek Ardennen kano VechteWe maken gebruik van verschillende campings vlak aan de Nederlandse zijde van de grens. Ook een mooie bivakplaats, midden in het Lutterzand, is voorhanden. En in Bad Bentheim staat een grote jeugdherberg met 118 bedden, voor scholen die liever niet kamperen. De werkweken zijn geschikt voor groepen  tot 200 leerlingen, eventueel gesplitst over verschillende campings.

Bekijk rustig ons aanbod Werkweek Twente of Werkweek Bad Bentheim.  De programma’s zijn indicatief, ze kunnen ingekort worden tot bijvoorbeeld een drie- of vierdaags programma. Naar keuze zorgt de school voor vervoer naar Twente, of organiseren wij touringcarvervoer. Bad Bentheim heeft een eigen station, en is vanaf Hengelo te bereiken. Of station Oldenzaal, waarbij we beginnen met een mooie hike met kaart en kompas.

 

 

 

Werkweek Ardennen Twente

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl