Adventure King

Adventure King
 

Werkweek Twente

Schoolkampen en Werkweken in Twente.

Adventure King organiseert volwaardige werkweken en schoolkampen in het Twentse Grensgebied met tal van sportieve en uitdagende activiteiten, goede campings en dat alles in een schitterende omgeving.

Werkweken voor middelbare scholen in Twente zijn een volwaardig alternatief voor de traditionele werkweek in de Ardennen. Kortere reistijd, fatsoenlijke campings en riviertjes waar altijd water in staat. Kortom, een veel betere prijs/kwaliteit verhouding! En in Twente zijn alle activiteiten mogelijk waar de Ardennen om bekend staat.  Op speleologie na, maar zelfs daarvoor hebben we een oplossing met onze mobiele grot!

Onze werkweek in Twente vindt plaats op en rondom natuurgebied het Lutterzand, vlak aan de grens bij Duitsland. De leerlingen worden ingedeeld in groepen van circa 20 personen. Elke groep heeft zijn eigen programma en alle activiteiten starten bovendien vanaf de camping.

Werkweek school Twente

Onze vijfdaagse werkweek bestaat uit de volgende activiteiten, waarvan de volgorde kan wisselen:

Maandag:

Aankomst op de camping op het Lutterzand. Kamp opbouwen, inrichten tenten en daarna lunchen. Vervolgens een zeskamp met alle leerlingen; klimmen, speleologie in onze mobiele grot, teambuildingsoefeningen en boogschieten.

Dinsdag:

Kickbiken. Een sportieve tocht op “mountainsteps” met profielbanden en een geveerd voorwiel. Daarna gaan we klimmen en abseilen in een net over de grens in Duitsland gelegen oude steengroeve.

Woensdag:

Vlotvaren. In teams worden zeewaardige vlotten gebouwd, waarmee vervolgens een wedstrijd moet worden gevaren. In de middag gaan we de uitdaging aan op het High Rope Parcours. Een hindernisbaan op 3 tot 6 meter hoogte met touwbruggen, kabelbaantjes en evenwichtsbalken.

Donderdag:

Mountainbiken. Een begeleide tocht over de stuwwal uit de ijstijd met flinke beklimmingen en stoere afdalingen. Daarna we gaan kanoën. We maken een prachtige kanotocht over de Vechte. Dit kleine riviertje heeft enkele spannende stroomversnellingen.

Vrijdag:

Tokkelen en abseilen. Meerdere tokkels waarvan de langste wel 70 meter is, vanaf 10 meter hoogte door de boomtoppen. Vervolgens een abseil uit de bomen van 10 meter hoog. Daarna is het opruimen geblazen en zwaaien we jullie uit.

Werkweek school tokkel

Overnachtingen

We overnachten op een ruime camping, voorzien van zwembad, sportveld en kantine, op een speciaal hiervoor gereserveerd groepenveld. De leerlingen nemen zelf slaapzakken en matjes mee. Wij zorgen voor legertenten of iglotentjes en een aparte docententent.

De leerlingen bereiden zelf de maaltijden. Adventure King levert daarvoor alle ingrediënten en kookgerei aan. Optioneel kunnen we één nacht op bivak slapen.

Kosten Werkweek

Deze vijfdaagse werkweek in Twente is mogelijk vanaf €160,00 per leerling. Dit is inclusief maaltijden, koffie, thee, zuivel, overnachtingskosten, reis- en ongevallenverzekering en  toeristenbelasting. De prijs is exclusief douchemuntjes,  frisdrank en vervoer van en naar Twente.  De prijs van het vervoer is afhankelijk van het aantal deelnemers en de vertreklocatie, maar Utrecht – De Lutte versus Utrecht – Ardennen scheelt 100 kilometer. Vanuit Groningen scheelt het zelfs 260 kilometer ten opzichte van de Ardennen! Kortom, een super alternatief!

Wij organiseren deze werkweek  voor groepen van 40 tot 150 leerlingen. Per 15 leerlingen kan één docent vrij van kosten mee.

werkweek school kano

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Werkweek abseilen

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl