Adventure King

Adventure King
 

Mountainbiken in Twente

Het gebied rondom de stuwwal tussen Ootmarsum en Oldenzaal is een fantastisch fietsgebied. Vooral mountainbikers kunnen hier helemaal los. Het kleinschalige esdorpenlandschap in combinatie met de hoogteverschillen zorgt er voor dat er veel mensen komen mountainbiken in Twente. Het hoogste punt, de Tankenberg bij Oldenzaal (85 m) ligt vlak bij het laatste punt, het slingerende riviertje De Dinkel (24 m). In totaal ligt er zelfs 700 kilometer aan  mountainbike-routes in Twente!

Mountainbiken in Twente met een groep

Als je met een groep gaat mountainbiken in Twente moet je net even op wat andere zaken letten als dat je alleen gaat fietsen.

  • Als je alleen of met een paar man bent, is even omkleden in de auto geen probleem. Als je met een groep bent, dan is het handiger om fatsoenlijke kleedruimte te hebben. Adventure King ligt naast Landgoedcamping het Meuleman, en daar staat een prachtig sanitairgebouw! In alle luxe omkleden en na afloop lekker douchen.
  • Ga mountainbiken met begeleiding! Onder begeleiding van een instructeur mountainbiken in Twente is wel zo comfortabel. De instructeur kent de weg, heeft EHBO en plakspullen bij zich, weet waar even ingehouden moet worden als bijvoorbeeld een smalle doorgang is, of een oversteek over de provinciale weg.
  • Wij hebben uitstekende mountainbikes en helmen, speciaal voor mountainbiken met groepen. Als je met een instructeur gaat fietsen, spuiten  spuiten wij ze na afloop schoon, heb je daar ook geen werk meer mee.
  • Na afloop van de moutainbiketocht kan je heerlijk wat eten in het restaurant.

Mountainbiken in Twente

Losse verhuur van Mountainbikes

Bij beschikbaarheid kan je bij ons ook mountainbikes huren. Je dient ze dan wel zelf schoon te maken. Als je een losse mountainbike huurt, hou er dan rekening mee dat je wel op de paden blijft waar mountainbiken in Twente is toegestaan. Zo mag je in het natuurgebied Het Lutterzand niet overal komen met een mountainbike. Het handigst is dan één van de uitgezette mountainbikeroutes te pakken. De dichtstbijzijnde route ligt 4 kilometer vanaf ons kantoor. Ook hebben wij GPS-jes waarin een mooie mountainbikeroute is geprogrammeerd. Dit GPS-je krijg je op het stuur van je mountainbike geklikt.

Mountainbiken in Twente

Wil je ook mountainbiken in Twente?

Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

 

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl