Adventure King

Adventure King
 

Land Rover Driving Adventure

Tijdens onze Land Rover Driving Adventure mag je zelf achter het stuur van onze stoere Land Rover Defenders. Onder begeleiding van onze instructeurs leer je de fijne kneepjes van het echte off road rijden. As slow as possible, as fast as necessary!

De leukste cursus ter wereld, terreinrijden met een Land Rover!

We rijden op verschillende terreinen in Twente en net over de grens in Duitsland. Een hele of een halve dag, ofwel in een wisselprogramma.

De Land Rover Driving Adventure van een hele dag vind plaats in Fürstenau, één van de grootste off road terreinen in dit deel van Europa. Een voormalige legerplaats van 400 hectare is hier omgetoverd tot een waar off road walhalla!

Land Rover 4x4 cursus

Meerdere off road terreinen

Niet de hele dag de tijd? Dan hebben we twee hele goede alternatieven. Net over de grens bij ons kantoor in De Lutte ligt de Nato Base, een voormalige raketbasis. Bij Almelo hebben we exclusief de beschikking over Landgoed het Vossenbosch. 9 Hectare prachtige bossen en een fraai landhuis met bijbehorend koetshuis. Op beide terreinen bieden we 4×4-programma’s aan van circa drie en een half uur.

Het terrein in Nordhorn laat zich uitstekend combineren met stoere wisselprogramma’s! Bijvoorbeeld in de ochtend terrein rijden, en ’s middag klimmen en abseilen in de steengroeve bij Bad Bentheim, of een mooie kanotocht over de Vechte.

Hele dag terreinrijden in Fürstenau

60 kilometer over de grens bij Oldenzaal ligt een voormalig militair oefenterrein. Vele honderden hectares bos, modder en zelfs een complete verlaten zandgroeve! We ontvangen de deelnemers hier met Kaffee und Kuchen en gaan daarna op pad. Eerst een paar oefeningen met anders gebruiken van de rempedaal en koppelingspedaal als de Land Rovers in de lage gearing staan, en gaande weg de dag zoeken we steeds moeilijker begaanbaar terrein op. In elke Land Rover rijden maximaal vier deelnemers, en in elke auto zit uiteraard een enthousiaste en professionele instructeur die tips en aanwijzingen geeft. We lunchen midden in het bos, op het voormalige bivakterrein, met heerlijke broodjes shoarma en hamburgers die we zelf ter plekke bereiden. In de middag steile beklimmingen en afdalingen, je leert met de Defender te balanceren op twee wielen, vaak hebben we lieren en rijplaten nodig om ons een weg door het bos en de zandgroeve te banen.

We eindigen de dag met een heerlijk buffet of barbecue in een restaurantje vlak bij de entree van het off road terrein.

 

Land Rover Defender Off Road Event

Halve dag terreinrijden in Nordhorn

Als je geen hele dag tijd hebt, maar wel wil ervaren wat zo’n Land Rover Defender allemaal kan, dan hebben we nog een terrein tot onze beschikking. Net over de grens ligt bij Nordhorn een voormalige Nato Raketbasis. Rondom deze bijzondere locatie, waar de koude oorlog nog van de muren druipt, is een spectaculair 4×4 parcours aangelegd. Alle hindernissen liggen compact bij elkaar, zonder in te boeten aan spektakel of moeilijkheidsgraad.

De locatie in Nordhorn bieden we vaak aan voor groepen tijdens een meerdaags congres in één van de vele hotels in Twente. Ook zijn leuke wisselprogramma’s van een dag mogelijk, waarbij je bijvoorbeeld in de ochtend gaat terreinrijden en in de middag gaat klimmen, abseilen en tokkelen in het kasteel in Bad Bentheim, en de andere helft van de deelnemers deze activiteiten in omgekeerde volgorde doet.

Voor meer informatie kan je ook op onze website www.drivingadventure.nl kijken!

Land Rover Event

“Een perfect georganiseerde dag door Niels en zijn team. Veel complimenten ontvangen van onze klanten die wij voor deze relatiedag uitgenodigd hadden!”

Marc, Proflebo

“Met name gaan onze complimenten naar de chauffeurs die alle 13 serieus waren en een bijzonder goede uitleg gaven wat betreft het gebruik van een Landrover. De begeleiding tijdens de gehele dag was erg goed. We konden volledig op de chauffeurs vertrouwen.”

Leonie, Keizers installatietechniek

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl