Adventure King

Adventure King
 

Schoolkamp Ardennen of Twente?

De meeste schoolkampen en werkweken voor middelbare scholen worden georganiseerd in de Belgische Ardennen. Met haar prachtige natuur en vele mogelijkheden voor alle soorten buitensporten een prima bestemming. Maar in Twente hebben we een volwaardig alternatief voor je schoolkamp of werkweek. Twente is dé buitensportregio van Nederland. Het hoogste punt, de Tankenberg en het laagste punt, het riviertje de Dinkel, liggen hemelsbreed een paar kilometer van elkaar af. En net over de grens in Duitsland hebben we de beschikking over een enorme verlaten steengroeve, waar vroeger de Bentheimer Zandsteen werd gedolven. In deze steengroeve kunnen we klimmen, abseilen en tokkelen. We hebben zelfs de mogelijkheid om te gaan abseilen vanaf het kasteel in Bad Bentheim!

6 Redenen om je schoolkamp Ardennen in Twente te organiseren!

1- De afstand

Vanuit de meeste locaties in Nederland is Twente minder ver reizen.

  • Amsterdam – Durbuy: 300 km. Amsterdam – De Lutte 170 km.
  • Rotterdam – Durbuy: 255 km. Rotterdam – De Lutte 200 km.
  • Utrecht – Durbuy: 260 km. Utrecht – De Lutte 144 km.
  • Heerenveen – Durbuy: 375 km. Heerenveen – De Lutte 130 km.

En dan hebben we het over de heenreis. De terugreis vanaf de Ardennen is natuurlijk weer die afstand. Touringcars rijden niet gratis, dus naast de tijdwinst is er ook een financieel voordeel.

Schoolkamp Ardennen of Twente

2 – De kwaliteit van de campings

Campings in de Ardennen staan niet bekend om hun uitgebreide sanitaire voorzieningen. In Twente is dat anders! Twentse gastvrijheid! Betere sanitaire voorzieningen, mooie speelvelden en  vriendelijk personeel.

3 – Alle activiteiten zijn mogelijk. Bijna alle…

In de Ardennen kan je klimmen, abseilen, vlotvaren, kanoën, tokkelen, mountainbiken, kickbiken, oriëntatietochten lopen, in een bivak overnachten, etc. Dat kan ook allemaal in Twente! Bovendien staat er in de riviertjes in Twente wel altijd voldoende water om te mogen kanoën of vlotvaren. Het enige dat Twente niet heeft zijn grotten. Voor speleologie grijpen we daarom terug naar onze mobiele grot.

Schoolkamp Ardennen of Twente?

4 – In de Ardennen spreken ze een andere taal

In Twente trouwens ook. De gemiddelde westerling zal weinig begrijpen van het Twents. Gelukkig spreekt elke Tukker ook Nederlands. Dat kan je niet zeggen van elke Waal.

5 – In de Ardennen liggen alle activiteiten dicht bij elkaar. Maar in Twente ook!

In het deel van Twente waar wij onze werkweken en schoolkampen organiseren ook. We smokkelen een klein beetje, want voor sommige actiteiten gaan we de grens over. De steengroeve bij Bad Bentheim om te klimmen, abseilen en tokkelen, het kasteel in Bad Bentheim om te abseilen en de Vechte om te kanoën. En precies op de grens ligt een enorme verlaten zandafgraving met kraakhelder water, waar we bijvoorbeeld uitstekend kunnen vlotvaren.

schoolkamp twente

6 –  De prijs

Een vijfdaags Schoolkamp Ardennen kost rond de €175,00 exclusief vervoer. Een vijfdaags schoolkamp in Twente €160,00 exclusief vervoer. Bij 50 kinderen scheelt dat €750,00. Daarnaast is het vervoer gemiddeld €250,00 goedkoper. Een besparing van €1000,00 op een Schoolkamp Ardennen!

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een schoolkamp in Twente? Neem gerust contact met ons op! We laten je graag deze prachtige omgeving zien, de campings, steengroeve, het kasteel, de riviertjes en de meertjes.

 

 

 

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl