Adventure King

Adventure King
 

Kano Twente

Is Twente een watersportgebied? Nou, niet zoals Friesland, er zijn hier geen grote meren en veel wind op te zeilen. Wel hebben we in Twente het allermooiste kanoriviertje van Nederland, de Dinkel. Een echt oer-riviertje, dat zich slingert door het natuurgebied het Lutterzand. Een kanotocht over de Dinkel is een unieke kanotocht. Maar er zijn meer mogelijkheden voor kanoën in  Twente.

Kano Twente

Kano Twente, de mogelijkheden.

  • De Dinkel, Lutterzand. Dit traject mogen bevaren van 1 september tot en met 31 maart. Daarna is de Dinkel het terrein van broedende ijsvogels en oeverzwaluwen.
  • De Dinkel, Lattrop   Een rustiger en makkelijker traject dan de afvaart door het Lutterzand. Erg goed te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan de Sterrewacht in Lattrop. Dit traject wordt veel gevaren door gasten van bijvoorbeeld Landgoed de Holtweijde of Erfgoed Bossem. 
  • De Vechte, net over de grens in Duitsland. Hier hebben we twee trajecten, Tot aan de Vechtesee in Nordhorn en tot aan Brandlecht. Voor ieder wat wils; een rustig stukje dat uit komt op de Vechtesee, een meertje waar restaurant Pier 99 aan ligt, of een stoerder stukje met echte stroomversnellingen!

Kano Twente

Er zijn nog meer mogelijkheden om te kanoën in Twente. Er is zelfs een heuse kanoroute, die o.a. over het Almelo Nordhorn kanaal gaat. Wij bieden dat traject niet aan, omdat er dan heel veel overgedragen moet worden. Omdat dit kanaal niet meer in gebruik is voor reguliere scheepvaart zijn er veel dammen in gemaakt, waar wegen het kanaal kruisen. Leuk voor een kanofreak, minder geschikt voor groepen die willen kanoën in Twente.

Combineer Kano Twente bijvoorbeeld met mountainbiken of kickbiken, zo ontstaat een stoer arrangement. Lunchen bij het instappunt van de kanotocht, of een buffet na afloop van de kanotocht. Alleen kanoën reserveren? Dan brengen wij de chauffeurs terug naar de auto’s die op het startpunt van de kanotocht zijn blijven staan.

Vragen over Kano Twente? Neem gerust contact met ons op!

Kano Twente

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl