Adventure King

Adventure King
 

Werkweek Bad Bentheim

Werkweek Duitsland

Schoolkamp en Werkweek Duitsland

Net over de grens bij Twente ligt het idyllische stadje Bad Bentheim met haar prachtige kasteel, het uitgestrekte Bentheimer Wald en het riviertje De Vechte. Dit gedeelte van Duitsland heeft een fantastische omgeving, geschikt voor alle soorten buitensporten die ook in de Ardennen gedaan kunnen worden, maar dan veel dichterbij! Uitvalsbasis voor onze werkweek of schoolkamp in Bad Bentheim is de Jeugdherberg, geschikt voor groepen tot maximaal 121 personen. Deze jeugdherberg ligt anderhalve kilometer vanaf het kasteel en heeft uitstekende faciliteiten voor een hele nette prijs. Alle activiteiten starten direct vanaf de jeugdherberg. Gedurende deze werkweek is er dus geen touringcar nodig om van en naar de verschillende locaties of activiteiten te komen.

De werkweek in Bad Bentheim ziet er als volgt uit (de volgorde kan verschillen):

Maandag:

Aankomst in de Jeugdherberg. Daarna een gezamenlijke meerkamp met onderdelen als klimmen, speleologie in onze mobiele grot, boogschieten en teambuildingsoefeningen.

Dinsdag:

Mountainbiken door Bad Bentheim. Met de mountainbikes maken we een begeleide tocht door het Bentheimer Wald. De tocht komt uit bij de Vechte, hetzelfde riviertje als de Overijsselse Vecht, maar hier nog een klein stroompje met enkele leuke stroomversnellingen! Na de kanotocht mountainbiken we terug naar Bad Bentheim.

Woensdag:

Kickbiken & Vlotvaren. Per Kickbike (sportieve step met profielbanden en geveerd voorwiel) gaan we, via de slingerende straatjes van Bad Bentheim, naar een grote waterplas. Daar liggen de vlotmaterialen klaar. Met de tonnen, balken en touw worden vlotten geknoopt. Welk team is als eerste aan de overkant van de plas? Vervolgens maken we een mooie tocht met de Kickbikes terug naar Bad Bentheim.

Donderdag:

In de ochtend gaan we klimmen en abseilen vanaf de Bentheimer Bergen. Hier ligt een prachtige voormalige steengroeve waar het beroemde Bentheimer Zandsteen werd gedolven. Hier is een fraaie abseil-locatie van wel 25 meter en verschillende klimroutes. Vervolgens gaan we naar het High Rope parcours, een stoere hindernisbaan op een hoogte van drie tot wel 10 meter.

Vrijdag:

Het letterlijke hoogtepunt van de werkweek, abseilen vanaf het kasteel! Een unieke activiteit, die nergens in de wereld geboekt kan worden, maar wel bij Adventure King. Vanaf de Pulverturm abseilen we 30 meter naar beneden, en komen uit op de binnenplaats van het kasteel. Daarna maken we nog een rondleiding door één van de best bewaarde burchten van Europa, waarvan de oudste delen uit de 10e eeuw stammen.

Voor de activiteiten van dinsdag tot en met donderdag verdelen we de leerlingen in groepen van 25 deelnemers. De minimale groepsgrootte voor deze werkweek in Bad Bentheim is 40 leerlingen, per 15 leerlingen kan één docent vrij van kosten mee. De vijfdaagse werkweek Duitsland is mogelijk vanaf €190,00 per persoon, inclusief alle maaltijden, koffie, thee, zuivel, overnachtingen in de jeugdherberg, reis-en ongevallenverzekering, toegang kasteel, toeristenbelasting en exclusief overige drankjes en vervoer. Optioneel kunnen we één nacht op bivak slapen.

Reistijd Werkweek Duitsland

Bad Bentheim ligt 160 kilometer vanaf  Utrecht en je hebt dus veel minder reistijd voor een werkweek Duitsland dan een werkweek Ardennen nodig. Dit scheelt ook nog eens in de vervoerskosten. Bad Bentheim ligt op maar 10 kilometer over de grens in Duitsland. Vanuit Groningen scheelt het bijvoorbeeld zelfs 260 kilometer ten opzicht van de Ardennen! De prijs van het vervoer is afhankelijk van het aantal deelnemers en de vertreklocatie.

Bad Bentheim activiteiten

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl