Adventure King

Adventure King
 

Abseilen & Tokkel Steengroeve

Abseilen in een eeuwen oude steengroeve!

Verscholen in de bossen van het Bentheimer Wald liggen enkele oude steengroeves. Hier werd vroeger de Bentheimer Zandsteen gedolven. Niet alleen voor het kasteel in Bad Bentheim, maar ook voor bijna elke kerk in de omgeving, een gedeelte van de Domtoren in Utrecht, het paleis op de Dam in Amsterdam en voor het voetstuk van het Vrijheidsbeeld in New York. De uitgehouwen zandsteen werd per paard en wagen vervoerd naar Carelshaven in Delden. Nu een restaurant, maar vroeger de Herberg bij een haventje waar de blokken steen met kleine schuitjes (zompen) werden vervoerd over speciaal aangelegde kanaaltjes richting de Regge, die weer uitkwam in de IJssel. De rotswanden zijn tussen de 25 en 35 meter hoog. We gaan hier abseilen en tokkelen (kabelbaantje). Uiteraard gezekerd met klimgordels en lifelines! De tokkel van 70 meter is bloedsnel, binnen een paar seconden sta je 35 meter lager weer op de grond.

Ben je met minder dan 10 personen? Check onze online activiteiten-webshop op Twente.cool! 

abseilen Twente Bad Bentheim bedrijfsuitje vrijgezellenfeest

Totaal zijn we ongeveer twee uur met het klimmen, abseilen en tokkelen bezig. Deze activiteit is goed te combineren met een kickbiketocht door het middeleeuwse stadje, een mountainbiketocht door het Bentheimer Wald.

Bad Bentheim ligt een kwartiertje over de grens bij Oldenzaal. Er zijn meer dan voldoende restaurants en café’s in Bad Bentheim om je activiteit af te sluiten met een hapje of een drankje.

Deze activiteit bieden we in het zomerseizoen ook aan voor individuele reserveringen! Klik hier voor de agenda

Abseilen

“Wij hadden het arrangement klimmen + abseilen in de Bentheimer Groeve. Goede locatie en uitleg (Maarten) wat mede tot een succes heeft geleid.”

Peter, Quick’20

“Wij vonden het een zeer geslaagd familie uitje. We hebben geklommen en geabseild. De begeleiding sloot goed aan bij de kinderen. Iedereen, ook een 5 jarig meisje, kon meedoen aan het hele programma dankzij de goede begeleiding. Op de bevestiging stond wel het adres (straatnaam an der Freilichtbuhne), maar we konden het niet meteen vinden. Jullie zijn verder goed bereikbaar, dus dat was zo opgelost.”

Marjolie, familiedag Van Essen

Tokkel Bad Bentheim

 

Adventure King - Ambachtstraat 20 - 7587 BW De Lutte - 0541 552966 - info@adventureking.nl